Focaccia s citronovým tvarohem a salátem


INGREDIENCE

Na focacciu:

200g polohrubé mouky

100g celozrnné pšeničné mouky hladké

200 ml  vody

12g čerstvého droždí

6g soli

špetka cukru

5 ml olivového oleje

citronový tymián, rozmarýn,

hrubozrnná sůl

Pomazánka:

farmářský tvaroh

1 bio citron

smetana nebo mléko na rozředění

sůl, olivový olej





POSTUP

 Na focacciu dejte do mísy oba druhy mouky, droždí, cukr, vlažnou vodu, sůl, olej. Vypracujte hladké těsto, přidejte nasekaný tymián a rozmarýn, přikryjte utěrkou a nechte kynout. Vykynuté těsto rozdělte na menší části, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olivovým olejem. Z těsta na plechu vytvarujte placičky, potřete rozšlehanou směsí olivového oleje a vlažné vody (cca 15 ml oleje a 10 ml vody), nechte ještě chvíli nakynout. Předehřejte troubu, nakynuté placky posypte hrubozrnnou solí a pečte cca 30 minut při 220 °C.

Tvaroh rozmíchejte s trochou mléka nebo smetany, osolte, přidejte nastrouhanou kůru z 1/2 bio citronu, kapku citronové šťávy, olivový olej.

Podávejte se salátem.

Tip: na kvalitě tvarohu opravdu nešetřete, doporučuji koupit si farmářský hrudkovitý tvaroh.

Chuť citronového tymiánu ve focaccie a citron ve tvarohové pomazánce se krásně propojí.



© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!