O mně

Ráda si dám dobrou kávu na pěkném místě. V restauraci si většinou objednám předkrm a dezert. Miluju prosecco a červenou řepu, ale hlavně ráda vařím.

Vždycky mě to bavilo. Prvotní zájem a první kroky v kuchyni se postupně měnily v chuť zkoušet stále něco nového, vášeň pro zdravé jídlo, objevování nových surovin až po každodenní nutnost připravit teplou večeři pro rodinu. Rozhodla jsem se psát týdenní jídelníčky, abych nemusela znovu vymýšlet, co vařit. A vznikl tento ryze amatérský blog. Píšu sem recepty, které běžně vařím, řada z nich bezlepkových, vegetariánských a recepty, které jsem si přivezla z pobytu ve francouzské rodině, kde se tradiční francouzská kuchyně vařila dvakrát denně. S nostalgií sem hrozně ráda uvádím dobové recepty mojí babičky, které mě fascinovaly už jako malou holku - starý zažloutlý papír, úhledné písmo, přesný rozpis surovin a hlavně nefalšovaná chuť másla, masa, čokolád... Prostě kouzlo první republiky! Strašně rády jsme se v nich s babičkou "prohrabávaly" spolu. A spolu vařily, pekly, zdobily. A také šily, vyšívaly, háčkovaly, paličkovaly a pletly. Taková domácí dívčí škola.

Hrozně ráda na tu dobu vzpomínám a přitom vařím, peču a zdobím.

Doufám, že někomu bude můj blog alespoň malou inspirací pro chvíle strávené v kuchyni, ale především bych chtěla říct

Díky, babi! 


© 2021 Díky, babi! Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma!